Vol

By Kris Paper Craft Retreat 11- 13 februari 2022

Vorige Artikel 3 van 5 Volgende
€ 239,00 (inclusief btw)

Corona update. We wachten de nieuwe Coronamaatregelen van 25 januari 2022 af en sturen alle deelnemers dan de infobrief per e-mail met alle informatie over het weekend of het alternatief mocht het niet door kunnen gaan. We hopen op jullie begrip hiervoor en we hopen met jullie natuurlijk dat alles door kan gaan!
 

Vrijdag 11 februari - zondag 13 februari 2022

Een gezellig creatief weekend voor papierliefhebbers op de Peppelhoeve in Putten dat helemaal in het teken staat van papier. Ooit al eens zelf papier willen scheppen? Dit is je kans. En heb je wel eens gehoord van boekselen? Na dit toffe weekend weet jij wat het is en heb je eerste boeksels gemaakt!

Note: De optie om een handdoeken en /of bedlinnenpakket mee te bestellen heb ik hier even weggehaald, het keuzemenu liep er door vast. Die kun je later, een maand van te voren krijg je een infobrief, alsnog mee bestellen.

Wat gaan we doen?

Dit weekend maken we van een oud, dik boek een book case. We verwijderen de binnenkant - daar gaan we nog wel iets leuks mee doen- en de cover dient als basis voor onze book case. Het wordt een book journal met extra's, aan de buitenkant een gewoon oud boek - tenzij je die ook onderhanden neemt- en aan de binnenkant jouw eigen invulling. Het voorbeeld op de foto's is gemaakt van een wat kleiner boek. Je mag je eigen boek mee meenemen of eentje kiezen uit onze selectie. Van te voren krijg je hier nog tips voor.

Wat kun je daar van maken?

 • een art journal
 • een memory book
 • een food journal
 • een soort van 'werk'boek met ruimte voor je potloden, potloden en papier
 • een fotoboek
 • een garden journal
 • een dagboek etc.

Of een combinatie van dit alles. Het hele weekend werken we aan dit project en aan items die we er aan toe kunnen voegen.

Hoe doen we dat?

 • Op vrijdagavond beginnen we rustig aan met maken van de cover en we bereiden alvast wat voor voor de volgende dag.
 • Op zaterdag gaan we namelijk zelf papier scheppen met Gerdine en Fia, met van die leuke gedroogde bloemen erin. Na het drogen verwerken we het zelfgemaakte papier de volgende dag als schriftje, wat dan weer in je book case past.
 • Verder gaan we op zaterdagmorgen tussen het papierscheppen door (dat doen we in kleine groepjes) verder met het inrichten van de book case en het maken van allerlei inserts.
 • Voor zaterdagmiddag staat er een workshop 'boekselen' op het programma door deelnemer Loes, een superleuke manier om iets te doen met de inhoud van je boek. Klik op de link om er achter te komen wat boekselen is!
 • De zaterdagavond is een vrije avond waarop, zo leert de ervaring, toch de hele avond gecraft wordt. En dat is prima, want daarvoor kom je en we horen altijd hoe fijn het is om zo ongestoord tijd voor jezelf te hebben. Kris geeft korte demo's met allerlei papier gerelateerde dingen.
 • De precieze invulling voor de zondagmorgen is nog niet bekend. Er zal waarschijnlijk een Bible journaling uitwerking beschikbaar zijn, een luistermoment en wellicht een (stilte)wandeling.
 • Daarna maken we met het zelfgemaakte papier een schriftje en kan er verder worden gewerkt - ook na de lunch- aan je book case tot het tijd is om in te pakken en uit te zwaaien. Het laatste bakje thee of koffie doen we om een uur of half 3.

De programma onderdelen zijn niet verplicht, (maar wel heel leuk!) dus neem ook vooral je rust door even lekker een wandeling in de prachtige omgeving te maken of een duik in het zwembad op het terrein te nemen.

De ontmoeting met andere deelnemers, de gezelligheid, relaxte sfeer, leerzame momenten, stiltes - vrij zeldzaam - en het onbeperkt gebruiken van de aanwezige materialen maakt dat veel deelnemers zo enthousiast zijn dat ze terug komen.

 • Minimum leeftijd: 15 jaar.
 • Alleen voor vrouwen.
 • Maximaal aantal deelnemers: 30
 • Van: vrijdagavond 19:00 uur (programma begint om 20:00) tot zondagmiddag ongeveer 15:00 uur.
 • We verblijven in de Peppelhoeve in Putten.

De leiding is in handen van Kris Bossenbroek en Christine Plette.

Verwennerij

Er wordt goed voor jullie gezorgd. De prijs is volpension. Er kan rekening worden gehouden met diëten en vegetarische maaltijden zijn ook mogelijk. Jullie hoeven dus echt bijna niets zelf te doen, behalve je bed opmaken en af en toe eens een kopje wegbrengen. 

Wat we elke keer weer horen is hoe fijn het is om ongestoord bezig te kunnen zijn met iets wat je het liefste doet. En omdat alle deelnemers creatief zijn, vindt ook niemand het gek als je uren en uren achter elkaar aan je tafeltje zit en helemaal in de flow van creëren zit. Dat begrijpen we allemaal!

Samen

Het weekend heeft een christelijk karakter, in de zin van dat we gelegenheid tot bidden geven bij het eten en dat we op zondagmorgen een moment van bezinning nemen. Mag je ook mee als je geen christen bent? Natuurlijk! De nadruk in dit weekend ligt op het samen creëren en verbinden. Voel je welkom als je ons programma kunt respecteren!

Praktisch

We verblijven in het gebouw de Lindenhorst van de Peppelhoeve. We hebben daar wat meer ruimte dan het naastgelegen Douglas huis waar we andere keren verbleven. Je kunt kiezen uit:

 • een slaapplek op één van de twee slaapzalen, (10 stapelbedden per zaal met eigen toilet en twee douches, lang niet alle plekken zijn bezet dus hoeft niemand er 'bovenop' te slapen.)
 • een plek op een vierpersoonskamer met 2 losse bedden en een stapelbed met eigen douche en toilet. Hier plaatsen we drie personen, tenzij jullie met een groep van 4 aangeven graag samen te willen, dan slaapt er eentje bovenin het stapelbed.
 • een plek op een tweepersoonskamer met eigen toilet en douche.

Wil je samen op één kamer? Boek dan twee plekken op een tweepersoonskamer of indien niet meer beschikbaar, een plek in een vierpersoonskamer of de slaapzaal en vermeld bij de opmerkingen de naam van je kamergenootje. Dan zorgen wij dat jullie op dezelfde kamer/zaal terecht komen.

Je kunt zelf beddengoed (kussensloop, dekbedhoes en onderlaken) meenemen of een beddengoedpakket huren, net als een handdoekenpakket. Tegen de tijd dat het weekend begint inventariseren we wie er vegetarisch is, een speciaal dieet volgt, glutenvrij eet e.d. Daar houden we dan zoveel mogelijk rekening mee. 

Boeken en betalen


Betaal je het hele bedrag in één keer via iDeal of de bank dan levert je dat €5,- euro korting op! Die korting wordt naar je teruggestort zodra de betaling binnen is.

 1. Plek op slaapzaal:                                €229-
 2. Plek op drie/vierpersoonskamer:         €239-
 3. Tweepersoonskamer                            €249 -

Betalen in twee termijnen mag ook. Kies dan voor 'vooraf betalen' (en kies niet voor 'Betalen bij ophalen!), je krijgt dan een orderbevestiging waarin de betaalgegevens vermeld staan. Maak dan het eerste deel over per bank met vermelding van je naam en ordernummer. Of vraag per mail om een betaallink. De tweede termijn mag je dan in december 2021 betalen. Daar krijg je een herinnering met betaallink voor.

Pas als je (eerste deel)betaling binnen is, is je plekje gegarandeerd en krijg je een betalingsbevestiging,

Annuleren

 • Bij annuleren voor 31-10-2021 krijg je het gehele bedrag terug gestort min 3,50 administratie kosten.
 • Bij annuleren voor 30-11-2021 krijg je 50% van het betaalde bedrag terug gestort.
 • Bij annuleren voor 31-12-2021 krijg je 25% bedrag terug gestort.
 • Bij annuleringen op of na 31-12-2021  kunnen we helaas het geld niet terug storten.

Voor alle annuleringen geldt: tenzij we een vervangende deelnemer kunnen vinden. Dan krijg je het hele bedrag min administratiekosten terug.

Mochten wij het weekend moeten annuleren vanwege omstandigheden dan krijgen de deelnemers hun geld terug.

Corona

We vragen je om je QR-code met bewijs van vaccinatie of herstelbewijs te laten zien of op de morgen van vertrek thuis een thuistest te doen en die mee te nemen als bewijs dat je geen Corona hebt. Supervervelend, we weten het, maar wij moeten ons aan de regels houden die op dat moment gelden.

© 2010 - 2022 By Kris | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel