Extra lang weekend!

By Kris Craft Retreat 24-27 September

Vorige Artikel 10 van 34 Volgende
€ 329,00 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Dit extra lange weekend is i.v.m. Corona doorgeschoven naar 24-27 september 2021. We zitten vol. Je kunt op de reservelijst komen door een mail te sturen naar info@bykris.nl

Note: De optie om een handdoeken en /of bedlinnenpakket mee te bestellen heb ik hier even weggehaald, het keuzemenu liep er door vast. Die kun je later, een maand van te voren krijg je een infobrief, alsnog mee bestellen.

In het voorjaar 2020 hoopten we het 10-jarig bestaan van By Kris te vieren met het 10 jaar By Kris craft retreat. Dat is dus niet doorgaan en vanwege corona twee keer doorgeschoven...nu dan alsnog: 

Een extra lang weekend boordevol tijd voor creativiteit. Het weekend staat in het teken van schilderen en illustreren, lekker samen eten, een muziekje luisteren, een wandeling, buiten tekenen (bij mooi weer) een kampvuurtje en alle tijd om je creatief uit te leven. Want wanneer heb je nu de tijd om ongestoord en eindeloos bezig te zijn met je creatieve hobby?

De ontmoeting met andere deelnemers, de gezelligheid, relaxte sfeer, leerzame momenten, stiltes - vrij zeldzaam - en het onbeperkt gebruiken van de aanwezige materialen maakt dat veel deelnemers zo enthousiast zijn dat ze terug komen.

 • Minimum leeftijd: 15 jaar.
 • Alleen voor vrouwen.
 • Maximaal aantal deelnemers: 30
 • Van: vrijdagavond 19:00 uur tot maandagmiddag 14:00 uur.
 • We verblijven in de Peppelhoeve in Putten.

De leiding is in handen van Kris Bossenbroek en Christina Plette. 

Programma

Dit weekend staat in het teken van tekenen en schilderen. Wat dacht je van schilderen met Kris met acrylverf op doek (bijvoorbeeld zo'n leuke vaas met bloemen of een mixed media schilderij), hatseflatsen met watercolor, buiten schetsen (Nature Journaling), en op zaterdagmorgen illustratieles van Marieke ten Berge. Marieke: 'Ik ben opgeleid als ontwerper bij een trendbureau in de home en decoratiebranche. Daar heb ik me jarenlang beziggehouden met productontwikkeling en het bedenken en uitrollen van concepten voor een keur van internationale bedrijven. Nog steeds is dat een deel van mijn bezigheden. Later ben ik me op illustraties gaan richten in de volle breedte van het vakgebied. Ik hou van het vak, het bedenken en uitwerken van je fantasie, En die op papier tot leven brengen. Dat verveelt nooit. Ik werk vanuit mijn studio aan huis. Dat is heerlijk.'

Tijdens haar worskhop gaan we iets met pentekeningen doen. Marieke heeft net een tof nieuw boek gemaakt waarover ze in dit YouTube filmpje vertelt en laat zien hoe het tot stand kwam.  

Met als topafsluiter  van het weekend een workshop gouache van TOPcursus illustrators Irene Goede en Marijke ten CateSuperleuk! Irene en Marijke zijn een topteam, zeer ervaren (kinderboek) illustrators en komen ons op maandagmorgen leren werken met gouache. 

Marijke is zo'n twintig jaar illustrator van prentenboeken. Met de Prentenbijbel die in meer dan veertien landen verscheen vestigde zij haar naam als illustrator. Met haar kleurrijke levendige stijl spreekt ze vooral jonge kinderen aan. Haar expressie kan ze kwijt in het verbeelden van personages. Irene heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in het illustratievak. Zij illustreerde bijna tien jaar de NRC-rubriek over diergedrag in De kleine Wetenschap en verdiende haar sporen in de kinder- en jeugdliteratuur. Haar specialiteiten zijn dieren, natuur en geschiedenis en haar stijl is te omschrijven als sfeervol realistisch.
 

We gaan ook aan de gang met een onderdeel uit het boek 'Teken je leven' (alle deelnemers ontvangen een exemplaar!) van Kris in combinatie met food journaling. Zaterdagavond gaan we gezellig een maaltijdsoep ketelkoken en maken er een (buiten)feestje van. Een aantal deelnemers mag helpen bij de voorbereiden van de hapjes en drankjes. De recepten krijg je mee om zelf te tekenen.

Materiaal

We zorgen voor tafels vol superleuke materialen die je vrij mag gebruiken. Heerlijk om in te neuzen. Wel zo dat er ook wat voor je buurvrouw overblijft! Natuurlijk mag je ook je eigen hutkoffer vol crafty items van thuis meenemen. :)

Druk?

Ja, het kan best druk zijn, maar er is ook tijd om even te mijmeren, te niksen, te wandelen, lekker te kletsen of te zwemmen: we mogen gebruik maken van het zwembad wat bij de Peppelhoeve hoort, op 50 meter afstand. Of om eindeloos door te craften, want ook dat gebeurt :). Net wat jij wilt. Neem de rust die je nodig hebt en skip gerust een programmaonderdeel.

Verwennerij

Er wordt goed voor jullie gezorgd. De prijs is volpension. Er kan rekening worden gehouden met diëten en vegetarische maaltijden zijn ook mogelijk. Jullie hoeven dus echt bijna niets zelf te doen, behalve je bed opmaken en af en toe eens een kopje wegbrengen. 

Wat we elke keer weer horen is hoe fijn het is om ongestoord bezig te kunnen zijn met iets wat je graag doet. En omdat alle deelnemers creatief zijn, vindt ook niemand het gek als je uren en uren achter elkaar aan je tafeltje zit en helemaal in de flow van creëren zit. Dat begrijpen we allemaal!

Samen

Het weekend heeft een christelijk karakter, in de zin van dat we gelegenheid geven tot bidden bij het eten en dat we op zondagmorgen een moment van bezinning nemen. Mag je ook mee als je geen christen bent? Natuurlijk! De nadruk in dit weekend ligt op het samen creëren en verbinden. Voel je welkom als je ons programma kunt respecteren!

Praktisch

We verblijven deze keer in de Lindenhorst op de Peppelhoeve in Putten. Je kunt kiezen - mits beschikbaar- voor een slaapplek op één van de twee slaapzalen, (10 stapelbedden per zaal met toilet en douche, 5 personen per zaal, een plek op een vierpersoonskamer met eigen toilet en douche of een tweepersoonskamer (alleen per twee te boeken) met eigen toilet en douche.

Wil je samen op één kamer? Geef je dan samen op of vermeld bij de opmerkingen de naam en het e-mailadresvan je kamergenootje. 

Je kunt zelf beddengoed (kussensloop, dekbedhoes en onderlaken) meenemen of een beddengoedpakket huren, net als een handdoekenpakket. Tegen de tijd dat het weekend begint inventariseren we wie er vegetarisch is, een speciaal dieet volgt, glutenvrij eet e.d. Daar houden we dan rekening mee.

Betalen en korting.

Je kunt direct alles betalen via iDeal, lekker makkelijk. Het bedrag in één keer betalen levert je een korting op van €5,- Deze krijg je teruggestort zodra je betaling binnen is.

Betalen in twee termijnen mag ook. Kies dan voor 'vooraf betalen' (en kies niet voor 'Betalen bij ophalen!), je krijgt dan een orderbevestiging waarin de betaalgegevens vermeld staan. Maak dan het eerste deel over per bank met vermelding van je naam en ordernummer. Of vraag om een betaallink. De tweede termijn mag je dan in augustus betalen. Daar krijg je een herinnering met betaallink voor. 

Pas als je (eerste deel)betaling binnen is, is je plekje gegarandeerd en krijg je een betalingsbevestiging,

Annuleren

 • Bij annuleren voor 30-06-2021 krijg je het gehele bedrag terug gestort min 2,50 administratie kosten.
 • Bij annuleren voor 31-07 -2021 krijg je 50% van het betaalde bedrag teruggestort.
 • Bij annuleren voor 31-08-2021 krijg je  25% bedrag teruggestort.
 • Bij annuleringen op of na 31-08-2021  kunnen we helaas het geld niet terugstorten.
   

Voor alle opties geldt: Als we, jij een vervangende deelnemer kunnen vinden krijg je het hele bedrag terug min administratie kosten van €3,50.

Mochten wij het weekend door omstandigheden moeten annuleren krijgen de deelnemers het betaalde bedrag terug.

Tot dan! 

Kris en Christina

© 2010 - 2021 By Kris | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel