Journal your year

Artikel 1 van 4 Volgende
€ 15,00 (inclusief btw)

Journal Your Year

Een persoonlijk art journal project om creativiteit de stimuleren, elkaar te inspireren, onderling te verbinden en zo een zetje in de rug te krijgen om creatief aan de slag te gaan.

Het idee.

De deelnemers maken één of meerdere mini journals. Daar heb je de tijd voor tot juni 2022. Dat is dus niet helemaal een jaar maar de titel ‘Journal your year’ bekt zo lekker. Begin juni stuur je je boekje(s) op naar mij, ik ga er dan mee aan de slag om een tof magazine (17 x 24 cm, rond de 56 pagina’s) over art journaling te maken. In het magazine vind je vooral veel inspiratie; door jullie! Eén of meer van de door jou gemaakte pagina’s maken kans om te worden geplaatst in het magazine. Ik selecteer de meest interessante en aansprekende pagina’s. Dat zijn dus niet perse de meest perfecte. Daarnaast zullen er tips voor art journaling en interviews met art journalers in komen en vast nog veel meer. Journal Your Year magazine verschijnt dan rond begin oktober.

Geen online lessen, geen opdrachten.

Ik geef geen online lessen, het is geen cursus, je doet dit project gewoon in je eigen tempo, op je eigen manier op je eigen plek. Ook is er geen Facebook groep, simpelweg omdat ik dat zelf ontzettend vervelend en vermoeiend vind, haha. Sorry. Wel stimuleer ik om samen te gaan journalen en daarvoor kan ik, als je toestemming geeft, wel deelnemers die redelijk bij elkaar in de buurt wonen, met elkaar in contact brengen. In het begin krijg je een infobrief, halverwege ook, eind mei nog een keer met de inlever- en ophaalinstructies en eind september de laatste.

Eén miniboekje? Of toch meer.

‘Eén mini boekje? Die heb ik echt zó vol!’ Nou, dan maak je er toch gewoon meer? Je mag tot drie Moleskine boekjes inleveren. Voorwaarde is dan dat je die twee of drie op een of andere manier bundelt, er bijvoorbeeld een mini omslag voor maakt met elastieken waar je twee of drie boekjes onder schuift. Of maak er een book case omheen. Zie laatste foto's. Dat laatste gaan we ook doen op het By Kris Paper Craft weekend in Februari, dus wie weet is dat leuk te combineren!

Formaat

We werken in Moleskine pocket notebook van 9 x 14 cm met 64 pagina’s. Een klein formaat en dus een nieuwe uitdaging. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Er zit één boekje bij je deelname, extra boekjes bestel je er los bij.

Moet het zo klein? Ja! Het is niet de bedoeling dat je op A5 formaat ofzo gaat werken. Als je een cover om je journal(s) maakt, mag die maximaal 11 x 16 cm, een ruime A6, zijn. Zo houden we het lekker klein.

Hoe doe je mee?

Je koopt een deelname aan Journal your year voor 15,- euro. Daarvoor krijg je een mini Moleskine, een uniek magazine en ben je deelnemer van dit leuke project. Wil je twee of drie boekjes, dan kun je los aanschaffen. Als je meedoet en je boekje(s) inlevert geef je daarmee toestemming om (een deel) uit jouw boekje te mogen publiceren. Uiteraard vermeld met jouw naam. In het najaar krijg je je boekje weer terug.

‘Meet het makers’ ophaaldag

In samenwerking met Royal Talens organiseer ik een ophaaldag op vrijdag 7 oktober 2022. Daar, in het geweldige Experience Centre in Apeldoorn, kun je je eigen boekje komen ophalen en de andere makers ontmoeten en bovendien jouw exemplaar van ‘Journaling your year’ ontvangen. Je kunt deze dag zelf uitbreiden door als optie -tegen betaling- een rondleiding door de fabriek en/of een workshop te boeken. Daarover informeren we je dan eind mei over.

Weet je nu al dat je niet naar de ophaaldag wilt komen, dan kun je kiezen voor de optie; 'ík wil mijn boekje en magazine naar huis opgestuurd krijgen'.

Thema

Het thema van de boekjes is vrij in te vullen. Wat zou je kunnen doen?

  • Teken, schilder, knip, plak je dagelijkse leven. Vang een dag of week in een paar woorden en beelden.
  • Kies een kleur, stort je op muziek, ga los met recepten, verzamel gedichten - of schrijf ze zelf- in combinatie met beeld.
  • Kies een botanisch thema of leef je uit met het dierenrijk.
  • Knip en plak het hele boekje vol met paper cut collages. 
  • Maak er een 'ik-test-allerlei-materialen-en-technieken-uit' boekje van!
  • Maak er een herinnerboekje met mooie momenten van.
  • Leg een gemaakte reis vast of stel je droomreis samen…op papier.
  • Kies een land of een cultuur
  • Etc

Je zou zelfs met zijn tweeën -ieder heeft een eigen deelname- een heen en weer boekje kunnen maken waarbij je de boekjes heen en weer tussen jullie stuurt. Op het laatst heb je dan twee boekjes met jullie art journal maaksels.

Kinderen mogen ook meedoen, het lijkt me leuk als ik een pagina in het magazine met kinderkunst kan plaatsen. Leeftijd vanaf een jaar of 8. Ze betalen de gewone prijs.

En dan nog dit

In het magazine plaats ik jullie werk onder verschillende hoofdstukken of katernen, welke dat zijn, dat weet ik nu nog niet. Ligt er ook aan wat jullie maken natuurlijk! Mochten er nu heel dezelfde soorten inzendingen zijn, ik neem als voorbeeld even het thema ‘reizen’, dan maak ik daar een keuze in. En kan het dus zijn dat er -bijna- niets uit jouw boekje wordt geplaatst. Als hoofd,-eind,- beeldredacteur, ontwerper en uitgever (haha, ik ben alles in één) beslis ik wat er wel of niet in komt. Ook inzendingen die kunnen worden ervaren als niet passend of schokkend kan ik weigeren. Bij het vorige magazine (Let Sketch Started) is dat echter allemaal prima gegaan en is er uiteindelijk van iedereen één of meerdere bijdragen geplaatst, wat een ontzettend gevarieerd geheel opleverde. Ik zal dit keer niet alle covers plaatsen, want dit magazine zal natuurlijk anders zijn. Omdat ik dit keer geen enorme hoeveelheid magazines wil laten drukken- en geen dozen vol in de gang of op zolder wil verzamelen, laat ik er minder drukken en is de kostprijs en dus verkoopprijs per magazine duurder dan destijds met Let Sketch Started.

Aan de slag!

Een hoop info, ik hoop dat alles duidelijk is. Je kunt je vanaf nu opgeven! De eerste 25 deelnemers krijgen een Coccoina lijmstick cadeau.

Kris

Dit Journal your year project is verzonnen door Kris Bossenbroek - Fousert, By Kris, om onderlinge creativiteit de stimuleren, te verbinden en deelnemers zo een zetje in de rug te geven om creatief aan de slag te gaan.

 

© 2010 - 2022 By Kris | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel