Journal Your Song

Samen met @alice.dik bedacht ik een creatief art journal plannetje. Een jáárproject!
Het leek ons namelijk leuk om iets te doen met popsongteksten. Wij beiden zijn vooral van de muziek, als het maar lekker klinkt is het al gauw goed, maar de (veelal Engelse) teksten gaan vaak aan ons voorbij. Wat nou, zeiden we, als we gaan art journalen aan de hand één bepaalde song. We gebruiken een van te voren vastgestelde song, zoeken de tekst op en iedereen maakt daar een eigen interpretatie van met materiaal naar eigen keuze. En ondertussen luister je natuurlijk naar de betreffende song. Wij dachten dat daar heel verschillende en verrassende resultaten uit zouden kunnen komen, en dat inspireert elkaar dan weer. Leuk toch? Wij gaan het sowieso doen en nodigen jullie om uit om aan te haken.

Wat is de bedoeling?

Wij plaatsen aan begin van elke maand de nieuwe song online. Scroll naar onderen om de song van deze maand te zien. Wat jij er mee doet mag je helemaal zelf weten, wij laten wel een of meerdere voorbeeld(en) zien waar jij ook mee aan de gang kan. Voor ons is het ook een verrassing wat eruit komt. Werk niet te klein zodat je ook lekker wat ruimte hebt om mixed media elementen toe te voegen. Wij werken op A4 formaat en gebruiken daar wat steviger papier voor. Je kunt op losse vellen werken en die later bundelen in een map of als boek, of werk in een (A4) schetsboek. Kortom: popmuziek(teksten) en art journalen, dat lijkt ons een prima combinatie. Je hoeft je niet op te geven, je kunt elke maand bij de opdracht aanhaken. Wij delen ons werk op Instagram met de #journalyoursong.

We beginnen vast met een voorbeeld van ‘Keep Your Head Up’ van Ben Howard. Die met de auto is van Alice, met de bloemen van Kris. Op spotify vind je onze playlist 'Journal your song' van bykris waar we elke maand een song aan toevoegen.

Journal your song: onze voorbeelden.

De laatst gemaakte staan bovenaan.

11. Mei 2022. Een werk van Einaudie, muziek zonder tekst.

Kris koos voor 'Natural Light'

10. April 2022. Cover me in sunshine, Pink.

9. Maart 2022. My land is Jou land, Stef Bos.

   

8. Februari. Stap maar in bij mij. Paul de Munnik, MEAU

7. Januari. Alles komt goed, Jaap Reesema.

6. December. Love is Spreading All Over The World' van Perry Como. Dit lied was ook meteen de eerste opdracht voor de advent challenge.

5. November. 'The Piano man' van Billy Joël.

 


4.Oktober 2021 'Our House' van Madness.

Kris maakte een voorbeeld met de 'Paper cut collage' techniek. Eerst beschilder je een of meerdere vellen met verschillende kleuren verf, acrylverf in dit geval. Na het drogen knip je die in verschillende vormen en daar vorm je dan een collage mee. Geen zin om zelf te verven? Je kunt het knipvel van Kris onderaan dit bericht kopen. Daarbij vind je ook de link naar een 'How to' YouTube filmpje. De uitwerking van Alice vind je hieronder. 

Alice maakte voor jullie een leuke download, die vind je op de downloadpagina.

  

 

3. September 2021 'Soldier on' van Di-rect.

Omdat we zo geraakt werden door de beelden van de vluchtelingen uit Afghanistan kozen we voor het nummer ‘Soldier on’ van @directband. Een lied dat gaat over moed. Respect voor de vaders en moeders die hun kinderen meesjouwen en op weg gaan naar een onbekend land, niet weten hoe ze ontvangen zullen worden en waar alles vreemd is. En we denken aan iedereen die niet kon vluchten, hun vrijheid verliezen. Dapper en vast bang. Hou vol! Soldier on, daar of hier. Ik combineerde de tekst met teksten uit ‘Mag ik dan bij jou’ van @claudiadebreij. ‘Als de  oorlog komt en als ik dan nergens kan schuilen, mag ik dan bij jou… Mag ik bij je schuilen als het nergens anders kan?’.💔
De illustratie heb ik nagetekend van een foto van het AP. 

#vluchtelingenwerk #journalyoursong #directband #soldieron #afghanistan #refuges #songjournaling 

2. Augustus 2021. Beautiful Day van U2. Voorbeelden van de uitwerkingen laten we zien op instagram @bykris.nl. Bij de uitwerking van Kris -rechts- is een knipvel gemaakt die je HIER kunt downloaden. Wil je nu liever een gedrukte versie op helderwit, stevig papier met intense kleuren, dan kun je het knipvel ook HIER kopen. Handig voor als je niet zo'n goede printer hebtHet voorbeeld links is van Alice Dik.

                                           

1. Juli 2021: Roller Coaster van Danny Vera. Klik hier voor de volledige lyrics. Je kunt er de nederlandse vertaling onder laten zetten. Handig. Daarnaast hebben we een download voor je van stukjes Roller coaster tekst die je kunt uitknippen en gebruiken. Print 'm uit op A4 formaat. De download vind je op de speciale downloadpagina.

Voorbeeld van Kris:

Sorteer op
 • pak met 100 stuks

  Florence Watercolor Texture papier A4
  Florence Watercolor Texture papier A4

  Pak met maar liefst 100 vel.

  Merk: Vaessen creative

  ∙ Ruw wit aquarelpapier 300 g/m² in A4 formaat
  ∙ Kwalitatief papier
  ∙ Geschikt voor tekenen, handlettering & aquarel schilderen

  Pakketpost.

  € 39,99 € 35,00
 • Knipvel 'Essentials' nr 1
  Knipvel 'Essentials' nr 1

  Knipvel. Achterkant wit. Stevig papier.

  Decoupage, Papier, Scrapbooking, Kaarten maken, Mixed Media, Art journaling

  A4

  Merk: Studio Light Inspired By Jolanda de Ronde

  € 1,00
 • Losse vellen

  Florence Watercolor Texture papier A4
  Florence Watercolor Texture papier A4

  Per stuk

  A4 formaat

  300 grams textuur papier

  Merk: Vaessen creative

  € 0,50
 • Knipvel ‘Alfabet’
  Knipvel ‘Alfabet’

  A4 knipvel, gedrukt op 170 grams Rebello papier.

  Dit ongestreken papier is gemaakt van 100% ingezameld papier en karton. Handig om zelf teksten mee samen te stellen.

  De letters zijn gevuld met digitale bewerkingen van By Kris…

  € 1,50 € 1,25
 • A4 Knipvel 'Beautiful Day'
  A4 Knipvel 'Beautiful Day'

  A4 knipvel, gedrukt op 120 grams HVO (Houtvrij offset) papier. Dit ongestreken papier is hoogwit en uncoated. Daardoor knallen de kleuren eruit en is dit een geweldig knipvel.

  Bijpassend bij de augustus opdracht van Journal your…

  € 1,50 € 1,25
 • A4 Knipvel 'Our House'
  A4 Knipvel 'Our House'

  A4 knipvel, gedrukt op 120 grams HVO (Houtvrij offset) papier. Dit ongestreken papier is hoogwit en uncoated. Daardoor knallen de kleuren eruit en is dit een geweldig knipvel.

  Het voorbeeld is op een A5 vel gemaakt, maak je het…

  € 1,50 € 1,25
© 2010 - 2023 By Kris | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel