Hoi. Ik ben Kris Bossenbroek-Fousert en sinds de start van By Kris in 2010 heb ik veel mensen gestimuleerd om creatief aan de slag te gaan. Dat doe ik onder andere door de verkoop van allerlei creatieve producten in mijn webwinkel bykris.nl, het ontwerpen en uitgeven van creatieve producten, het geven van workshops, het illustreren en/of schrijven van boeken, het verzinnen van creatieve concepten, organiseren van creatieve challenges, het leiden van creatieve weekenden en het organiseren van landelijke creatieve projecten. Ik hou van kleur, véél kleur, afwisseling, ben een tikje chaotisch en hou van een uitdaging.

Round Robin

In 2011 zette ik het Round Robin project op. Een Round Robin boekje is een rondreizend creatief project waarin alle groepsleden starten met een eigen boekje. De boekjes reizen daarna rond in de groep en iedere deelnemer vult de boekjes met een afgesproken aantal bladzijde vol creatieve kunsten. Na een aantal maanden komt het boekje weer terug bij de oorspronkelijke eigenaar, maar nu barstensvol bijdragen van de andere deelnemers, speciaal voor elkaar gemaakt. www.roundrobin.nl. In de afgelopen jaren hebben honderden groepen aan dit project meegedaan en het gaat nog steeds door. Bijzonder!

Let Sketch Started

Omdat ik het zo leuk vond om de kunstige bijdragen van de deelnemers van het Round Robin project online te zien leek het me geweldig om de boekjes aan een groter publiek te laten zien. Dit in navolging van The Sketchbook project in de VS waar ik in 2010 aan meedeed. Ik miste alleen een podium om het te organiseren. Ik deelde mijn droom met de Beurspraktijk, de organisatie achter de PaperPassion beurs en zij waren direct enthousiast en zo kreeg ik mijn podium. Oktober 2017 gaven we het startsein voor het Let Sketch Started project. Het motto werdKnip, plak, kleur, schets, verf en…bewonder’. 152 deelnemers kozen een thema, kregen een schetsboekje en gingen enthousiast van start. Iedereen op z’n eigen manier. Over the top met een explosie aan kleur, bijzondere patronen, gezellige collages, prachtige handlettering of juist ingetogen. Ik verzamelde de boekjes. Uiteindelijk kreeg ik ruim 80 boekjes binnen en dat waren er meer dan genoeg om uitgebreid ten toon te stellen. Het was een succes, ook de tweede editie van 2018/2019. Wat was het enorm leuk om de makers te ontmoeten en te zien hoe creativiteit echt verbind. Dat wilde ik! Van de bijdrage van de eerste editie maakt ik een magazine.

                 

De derde editie van Let sketch Started -2020- werd georganiseerd door Ilse Kleijer van @ikmetliefde. Ik heb me inmiddels teruggetrokken uit dit project, ik heb er van genoten, maar nu is het weer tijd voor andere dingen. Met dank aan de PaperPassion voor het podium wat ik kreeg en de sponsoring van Royal Talens waar we de boekjes van het tweede seizoen mochten exposeren.

Creatief redacteur

2013-2018. Ik werkte 5 jaar als creatief redacteur voor het vrouwenmagazine Sestra waar ik de creatieve items verzorgde: van het bedenken en maken van D.I.Y’s, het speuren naar unieke creatievelingen en hun werk om in het zonnetje te zetten, het maken van illustraties, schrijven van columns, bedenken van recepten, content zoeken voor de shoppingrubrieken tot de styling voor sfeerfotoshoots. Vreselijk leuk, maar ik wilde meer tijd om mijn eigen plannen te ontwikkelen. 

Uitgever

Dat is een andere tak van mijn werk; het ontwerpen en uitgeven van allerlei (papier)producten: ik ontwerp, illustreer, schrijf en geef producten voor art- en bible journaling uit. Een groot deel daarvan wordt verspreid door het CBC, het distributiecentrum, aan de christelijke boekwinkels en via www.bykris.nl. Onder andere magazines, schetsboekjes, watercolor prints, tabstickers, craftpakketjes, vellum etc. 

Craft retreat

In 2016 organiseerde ik het eerste D.I.Y. weekend. Inmiddels zijn we toe aan nummer 11. We noemen het nu 'Craft retreats' en dat is soms een bible journaling weekend en soms een creatief weekend met een bepaalde creatieve techniek of product in de hoofdrol; zoals het maken van een book journal of een heel weekend in het teken van tekenen en schilderen. Erg gezellig om een paar dagen met mede-creatievelingen door te brengen.

Kris magazine

Omdat er vaak gevraagd werd 'Hoe heb je dat nou toch gedaan, hoe is By Kris begonnen?' besloot ik het antwoord op te schrijven en er een magazine omheen te maken. Een creatief magazine, helemaal á la mij: lekker kleurig, beetje druk, beetje gek, een eerlijk verhaal en veel creativiteit. Over 10 jaar By Kris en hoe ik het woord 'eigenlijk' overboord gooide en mijn eigen bedrijf begon. Je kunt hem hier in je winkelwagentje leggen of koop/bestel hem via de christelijke boekwinkel.

 

 

 

 

Boek

Begin april 2020 verscheen  mijn boek: 'Teken je leven' bij uitgever Sestra: 

Wil je leren werken met waterverf? Dat is echt niet zo ingewikkeld. Kris laat je in de dit boek zien hoe je op een eenvoudige, losse manier, toch leuke illustraties kunt maken. Leg je dagelijkse activiteiten vast door middel van het maken van eenvoudige illustraties met waterverf. In verschillende hoofdstukken leer je door duidelijke voorbeelden, tips en uitleg hoe jij in het uitneembare katern je eigen levensboek kunt maken. Waar en hoe woon je en met wie? Hoe reis je naar je werk of op vakantie? Wat eet je graag? Waar luister je graag naar en wat vind jij belangrijk in het leven? Al deze dingen en meer kun je vastleggen door middel van illustraties. Dit dagboekschilderen is uniek en leuk voor later! Teken je leven is geschikt voor beginners en gevorderden.

     

Food journaling: creatief koken en tekenen

Oktober 2020 verscheen mijn nieuwe magazine 'Food journaling'. 

Het food journaling magazine is een creatief vormgegeven magazine vol geïllustreerde recepten, tips en tricks om zelf recepten te tekenen, uitknipkaartjes, mixed media inspiratie, watercolor en tekenlesjes en in het midden een katern om je eigen minikookschriftje mee te maken. Met teken je weekmenu, food tracker, column en nog veel meer. Bijna volledig geïllustreerd zijn waarvan de meeste illustraties van mijn hand zijn. Een uniek magazine: kookboek en tekencursus in één! 

Sorteer op
 • Set met nieuwste By Kris kaarten
  Set met nieuwste By Kris kaarten

  Nieuw!

  Voordelige set met 4 By Kris kaarten met 2 designs.

  Van €6,- voor €5,-.

  By Kris kaart met blanco achterkant. Gedrukt in full color op 350 grams structuurpapier.

  A6 formaat met afgeronde hoeken.

  Illustraties zijn…

  € 6,00 € 5,00
© 2010 - 2021 By Kris | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel