Hoi. Ik ben Kris Bossenbroek-Fousert (Christine Fousert) en sinds de start van By Kris in 2010 heb ik veel mensen gestimuleerd om creatief aan de slag te gaan. Dat doe ik onder andere door de verkoop van allerlei creatieve producten in mijn webwinkel bykris.nl, het ontwerpen en uitgeven van creatieve items zoals kaarten met mijn eigen prints, bedrukt vellum, knipvellen en workshopmateriaal. Verder bestaan mijn werkzaamheden uit het maken van schilderijen, het geven van workshops, het illustreren en/of schrijven van boeken, het verzinnen van creatieve concepten, organiseren van creatieve challenges op Instagram, het organiseren van craft retreats -2 x per jaar- en van landelijke creatieve projecten. En natuurlijk het maken van magazines. Ik hou van kleur, véél kleur, afwisseling, ben een tikje chaotisch en hou van een uitdaging.

Hoe ik By Kris begonnen ben in 2010 lees je in mijn eigen Kris Magazine.

Round Robin

In 2011 zette ik het Round Robin project op. Een Round Robin boekje is een rondreizend creatief project waarin alle groepsleden starten met een eigen boekje. De boekjes reizen daarna rond in de groep en iedere deelnemer vult de boekjes met een afgesproken aantal bladzijden vol creatieve kunsten. Na een aantal maanden komt het boekje weer terug bij de oorspronkelijke eigenaar, maar nu barstensvol bijdragen van de andere deelnemers, speciaal voor elkaar gemaakt. Lees er HIER meer over. In de afgelopen jaren hebben honderden groepen aan dit project meegedaan en het gaat nog steeds door. Bijzonder!

Let Sketch Started

Omdat ik het zo leuk vond om de kunstige bijdragen van de deelnemers van het Round Robin project online te zien leek het me geweldig om de boekjes aan een groter publiek te laten zien. Dit in navolging van The Sketchbook project in de VS waar ik in 2010 aan meedeed. Ik miste alleen een podium om het te organiseren. Ik deelde mijn droom met de Beurspraktijk, de organisatie achter de PaperPassion beurs en zij waren direct enthousiast en zo kreeg ik mijn podium. Oktober 2017 gaven we het startsein voor het Let Sketch Started project. Het motto werdKnip, plak, kleur, schets, verf en…bewonder’. 152 deelnemers kozen een thema, kregen een schetsboekje en gingen enthousiast van start. Iedereen op z’n eigen manier. Over the top met een explosie aan kleur, bijzondere patronen, gezellige collages, prachtige handlettering of juist ingetogen. Ik verzamelde de boekjes. Uiteindelijk kreeg ik ruim 80 boekjes binnen en dat waren er meer dan genoeg om uitgebreid ten toon te stellen. Het was een succes, ook de tweede editie van 2018/2019. Wat was het enorm leuk om de makers te ontmoeten en te zien hoe creativiteit echt verbind. Dat wilde ik! Van de bijdrage van de eerste editie maakt ik een magazine.

                 

De derde editie van Let sketch Started -2020- werd georganiseerd door Ilse Kleijer van @ikmetliefde. Ik heb me inmiddels teruggetrokken uit dit project, ik heb er van genoten, maar nu is het weer tijd voor andere dingen. Met dank aan de PaperPassion voor het podium wat ik kreeg en de sponsoring van Royal Talens waar we de boekjes van het tweede seizoen mochten exposeren.

Creatief redacteur

2013-2018. Ik werkte 5 jaar als creatief redacteur voor het vrouwenmagazine Sestra waar ik de creatieve items verzorgde: van het bedenken en maken van D.I.Y’s, het speuren naar unieke creatievelingen en hun werk om in het zonnetje te zetten, het maken van illustraties, schrijven van columns, bedenken van recepten, content zoeken voor de shoppingrubrieken tot de styling voor sfeerfotoshoots. Vreselijk leuk, maar ik wilde meer tijd om mijn eigen plannen te ontwikkelen. 

Uitgever

Dat is een andere tak van mijn werk; het ontwerpen en uitgeven van allerlei (papier)producten: ik ontwerp, illustreer, schrijf en geef producten voor art- en bible journaling uit. Een groot deel daarvan wordt verspreid door het CBC, het distributiecentrum, aan de christelijke boekwinkels en via www.bykris.nl. Onder andere magazines, schetsboekjes, watercolor prints, tabstickers, craftpakketjes, vellum etc. 

Craft retreat

In 2016 organiseerde ik het eerste D.I.Y. weekend. Inmiddels zijn er 15 geweest. We noemen het nu 'Craft Retreat en Art & Faith weekend (die laatste heette voorheen Bible Journaling Weekend) ' en een creatief weekend met een bepaalde creatieve techniek of product in de hoofdrol; zoals het maken van een book journal of een heel weekend in het teken van tekenen en schilderen. Erg gezellig om een paar dagen met mede-creatievelingen door te brengen.

Kris magazine

Omdat er vaak gevraagd werd 'Hoe heb je dat nou toch gedaan, hoe is By Kris begonnen?' besloot ik het antwoord op te schrijven en er een magazine omheen te maken. Een creatief magazine, helemaal á la mij: lekker kleurig, beetje druk, beetje gek, een eerlijk verhaal en veel creativiteit. Over 10 jaar By Kris en hoe ik het woord 'eigenlijk' overboord gooide en mijn eigen bedrijf begon. Je kunt hem hier in je winkelwagentje leggen of koop/bestel hem via de christelijke boekwinkel.

 

 

 

Boek

Begin april 2020 (en in juni 2022 de tweede druk) verscheen  mijn boek: 'Teken je leven' bij uitgever Sestra: 

Wil je leren werken met waterverf? Dat is echt niet zo ingewikkeld. Kris laat je in de dit boek zien hoe je op een eenvoudige, losse manier, toch leuke illustraties kunt maken. Leg je dagelijkse activiteiten vast door middel van het maken van eenvoudige illustraties met waterverf. In verschillende hoofdstukken leer je door duidelijke voorbeelden, tips en uitleg hoe jij in het uitneembare katern je eigen levensboek kunt maken. Waar en hoe woon je en met wie? Hoe reis je naar je werk of op vakantie? Wat eet je graag? Waar luister je graag naar en wat vind jij belangrijk in het leven? Al deze dingen en meer kun je vastleggen door middel van illustraties. Dit dagboekschilderen is uniek en leuk voor later! Teken je leven is geschikt voor beginners en gevorderden.

     

Food journaling: creatief koken en tekenen

Oktober 2020 verscheen mijn nieuwe magazine 'Food journaling'. 

Het food journaling magazine is een creatief vormgegeven magazine vol geïllustreerde recepten, tips en tricks om zelf recepten te tekenen, uitknipkaartjes, mixed media inspiratie, watercolor en tekenlesjes en in het midden een katern om je eigen minikookschriftje mee te maken. Met teken je weekmenu, food tracker, column en nog veel meer. Bijna volledig geïllustreerd zijn waarvan de meeste illustraties van mijn hand zijn. Een uniek magazine: kookboek en tekencursus in één! 

   

Journal your song 2021/2022

Samen met @alice.dik bedacht ik een creatief art journal plannetje. Een jáárproject!
Het leek ons namelijk leuk om iets te doen met popsongteksten. Wij beiden zijn vooral van de muziek, als het maar lekker klinkt is het al gauw goed, maar de (veelal Engelse) teksten gaan vaak aan ons voorbij. Wat nou, zeiden we, als we gaan art journalen aan de hand één bepaalde song. We gebruiken een van te voren vastgestelde song, zoeken de tekst op en iedereen maakt daar een eigen interpretatie van met materiaal naar eigen keuze. en dat deden we. Een jaar lang plaatsten we elke maand een bijdrage. Je kunt ze bekijken op de pagina of op instagram onder #journalyouryear of bij mijn hoogtepunten.

  

 

Journal your year

Een persoonlijk art journal project om creativiteit de stimuleren, elkaar te inspireren, onderling te verbinden en zo een zetje in de rug te krijgen om creatief aan de slag te gaan. Wat uiteindelijk resulteert in een uniek art journaling magazine.

Het idee

De deelnemers maken één of meerdere mini journals. Daar heb je de tijd voor tot juni 2022. Dat is dus niet helemaal een jaar maar de titel ‘Journal your year’ bekt zo lekker. Begin juni stuur je je boekje(s) op naar mij, ik ga er dan mee aan de slag om een tof magazine (17 x 24 cm, rond de 56 pagina’s) over art journaling te maken. In het magazine vind je vooral veel inspiratie; door jullie! Eén of meer van je gemaakte pagina’s maken kans om te worden geplaatst in het magazine. Ik selecteer de meest interessante en aansprekende pagina’s. Dat zijn dus niet perse de meest perfecte. Daarnaast zullen er tips voor art journaling en interviews met art journalers in komen en vast nog veel meer. Journal your year magazine verschijnt dan rond begin oktober 2022.

 

By Kris Art Journal Magazine

Een art journal is jouw eigen verzameling plaatjes, teksten, illustraties en creatieve items in een schetsboek, gecombineerd met verf, potlood, pen, houtskool, textiel etc. Je kunt er een thema aan geven, zoals een schetsboek vol botanisch moois, je kunt quotes of (bijbel)teksten in verzamelen en die creatief weergeven of allerlei technieken uit proberen. Het is aan jou!

In dit magazine vind je heel veel inspiratie voor art journaling dankzij de deelnemers van het eerste Journal Your Year project die met veel plezier hun creaties delen. Met tips en stap-voor-stap voorbeelden.

Journal Your Year is een persoonlijk art journal project om creativiteit te stimuleren, deelnemers te inspireren, onderling te verbinden en zo een zetje in de rug te krijgen om creatief aan de slag gaan.


Journal Your Year 2

Journal Your Year 2 is in augustus van start gegaan, dit maal geen boekje om in te werken maar losse labels waar je dan later -voordat ze opgestuurd worden- een boekje van maakt of samenbindt met een ring. Ook in 2023 maak ik hier een magazine over, die dan medio oktober zal verschijnen. Je leest er hier meer over.

Sorteer op
  • Teken je leven
    Teken je leven

    TEKEN JE LEVEN
    Leg je dagelijkse leven vast in illustraties.Wil je leren werken met watercolor? Dat is echt niet zo ingewikkeld. Ik laat je in de dit boek zien hoe je op een eenvoudige, losse manier, toch leuke illustraties kunt…

    € 17,99 € 15,00
© 2010 - 2024 By Kris | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel