De download voor het By Kris knipvel 'Food express'  en andere downloads vind je op de 'Food Express download pagina'. 

Doe je mee? 

Scroll naar onderen voor het stukje over de Food Express.

Maak je eigen food journal

In het midden van Food journaling magazine vind je een katern om een een minikookschriftje mee te maken. Om je eigen recepten in op te schrijven of tekenen. De achterkant van dit magazine vormt de omslag van dit schriftje. Wat stop je in jouw kookschrift? Je tekent, schrijft en plakt recepten! Jouw eigen, die van je moeder, oma of iets uit een kookboek. Je kunt een thema kiezen (vergeten groenten, je kerstdiner, de lekkerste taarten, koken met kruiden etc.) en het boekje voor jezelf houden of weggeven als te gek cadeautje. 

Hoe?

 • Haal de cover van het Food Journaling magazine los.
 • Knip de voorkant en achterkant doormidden. De voorkant gebruik je niet.
 • Vouw de achterkant over de stippellijn met de afbeelding van de foodtruck naar buiten. Dat is de omslag van je schriftje.
 • Aan de binnenkant kun je een envelop of afbeelding over de tekst heen plakken.
 • Haal het katern los door de nietjes open te vouwen en knip of snij doormidden.
 • Vouw de twee vellen doormidden en voeg ze toe aan de omslag. Schrik. Nu zie je dat een deel op zijn kop staat! Balen, maar het is niet anders. Bij de afbeeldingen hieronder vind je ook de losse fruit elementjes; die kun je uitknippen en over de op-z'n-kop plaatjes plakken.
 • Je kunt de pagina’s vastrijgen met naald en draad (maak eerst gaatjes met een priem als het te dik is) of onder de naaimachine.
 • Extra papier? Voeg dat dan meteen toe. De extra downloads voor je (mini)food journal kun je hier vinden.

 

Food Express

Rondreizende recepten

Nu leek het me een leuk idee om van deze kookschriftjes een rondreizend project te maken. Inmiddels hebben we de eerste ronde gedaan en hebben met 4 deelnemers een reizend food journaling gemaakt; erg leuk, en omdat we een klein groepje waren, hadden we met ruim 3 maanden de gevulde boekjes weer in huis. Je kunt de foto's zien op instagram @foodjournling.nl.

Hoe?


Het idee: deel op een creatieve manier je (lievelings)recepten en creatieve food gerelateerde maaksels* en krijg er nieuwe recepten en ander moois voor terug. Jouw kookschriftje reist als Food Express per post naar de deelnemers en keert uiteindelijk weer terug bij jou. Nu is de versie in het magazine een mini-versie. Wellicht vind je het fijner om een groter formaat te werken, die kun je downloaden via de link op de Food Express downlooad pagina. Of koop een schetsboekje om in te werken.

 • Jij vormt een groepje of haakt bij een groepje met een x aantal deelnemers. 
 • Twee opties: jullie maken allemaal zelf een kookschriftje. Let op: wel met hetzelfde aantal pagina’s. Of jullie kopen een zelfde soort boekje, bijvoorbeeld 'My creatieve sketchbook' of een 'moleskine' sketchbook. Heel toevallig staan die hier onder te koop :). Je zou ook een portfolio kunnen gebruiken en daar allerlei recepten etc. aan toevoegen. 
 • Je spreekt met elkaar af wat de verzenddata worden en hoeveel pagina’s iedereen in elk boekje gaat maken.

Als je alles gaat tekenen en schrijven is dat best veel werk, dus 2-4 pagina’s (2 spreads) is wellicht ruim voldoende. Alleen een recept uit de Allerhande knippen en er in plakken is niet de bedoeling, dat kan wel als je er een mooie (mixed media) collage van maakt. Hoe meer eigen, hoe leuker de recepten! 
 

* Niet alles hoeft een recept te zijn, het is ook leuk om gedekte tafel, een opgemaakt bord, een stuk fruit, mooi servies of een Food quote te tekenen, schetsen, schilderen, borduren of plakken. Iedereen doet zijn best om iets moois te maken, dus dat doe jij ook voor die ander. ????????????????????‍????????????????

Hoe?

Je kunt een eigen groepje samenstellen met vriendinnen, familie, collega's etc. Dan kun je meteen beginnen.

Via Instagram geef ik jullie de mogelijkheid om aan te haken bij een oproep van iemand anders of zelf een oproep te doen. 

Ga naar @foodjournaling op Instraram en lees de oproep daar. Stuur via instagram een PB* met jouw oproep. Die plaats ik dan, na goedkeuring, op @foodjournaling.

Als je een oproep wilt plaatsen vermeld dan in je PB:

 • Hoeveel deelnemers,
 • wanneer je wilt starten,
 • hoeveel blz per persoon 
 • en aan wat voor boekje je denkt. 

Je kunt natuurlijk alles  met je groepje overleggen, prima,  maar de praktijk leert dat oproepen met heldere afspraken het prettigste werken. 

Helaas, ik werk niet met Facebook en ook niet via de mail. Graag alle oproepjes via een PB op Instagram op @foodjournaling, zodat ik alles handig bij elkaar heb om mijn mobiel en het zo voor mezelf ook behapbaar houdt. Heb je geen insta? Dan kun je zelf een groepje in je eigen kring starten. Ik ga dus géén groepjes regelen. 

Vragen mag je wél stellen via de mail :).

Ik hoop dat het duidelijk is en dat jullie er ook zin in hebben en op deze creatieve manier toch in contact te komen of blijven met elkaar.

Create your own kind of beatiful.

Kris

 

 

 

Sorteer op
 • By Kris Food journaling Magazine
  By Kris Food journaling Magazine

  Food journaling is het samenstellen van je eigen collectie recepten door middel van tekenen, schetsen, schilderen, collages maken en schrijven in een schetsboek.

  In dit creatief vormgegeven magazine vind je volop geïllustreerde…

  € 7,50 € 4,95
 • Teken je leven
  Teken je leven

  TEKEN JE LEVEN
  Leg je dagelijkse leven vast in illustraties.Wil je leren werken met watercolor? Dat is echt niet zo ingewikkeld. Ik laat je in de dit boek zien hoe je op een eenvoudige, losse manier, toch leuke illustraties kunt…

  € 17,99 € 15,00
 • My Creative Sketchbook 2
  My Creative Sketchbook 2

  De opvolger van de eerste 'My Creative Sketchbook' is nu verkrijgbaar. Hij is iets groter, 13 x 21 cm en heeft een kleurige selfcover. In het midden zijn 4 'Watercolor it yourself' illustraties opgenomen. Deze kun je verwijderen…

  € 3,95
 • Laatste exemplaren

  Moleskine plain notebook kraft
  Moleskine plain notebook kraft

  De prijzen voor deze Moleskine boekjes zijn het afgelopen jaar weer enorm gestegen. Helaas moeten wij daarom ook de prijzen verhogen, ze gaan nu ruim een euro duurder worden.

  De Moleskine boekjes worden veel gebruikt voor…

  € 5,50
 • Art Creation sketch book 'Golden Yellow' 13 x 21
  Art Creation sketch book 'Golden Yellow' 13 x 21

  Handige schetsboekjes die ook geschikt zijn voor watercolor. Met dikke kaft, eleastiek én touwtje.

  Nieuwe kleur: Golden Yellow. 13 x 21 cm 140 grams.

  Ideaal voor art- en travel journaling en faithbooking.

  € 5,99
© 2010 - 2024 By Kris | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel