Extra labels nodig? Kijk hier.
 

Journal your year 2022/2023

Het eerste Journal Your Year project was zo’n leuk creatief project dat ik besloot: we gaan het gewoon nog een keertje doen! Lees onderaan de ervaringen van deelnemers van JYY 2021/2022.

Wat is het en waarom?
JYY is een persoonlijk art journal project om creativiteit de stimuleren, elkaar te inspireren, onderling te verbinden en zo een zetje in de rug te krijgen om creatief aan de slag te gaan. Wat uiteindelijk resulteert in een uniek art journal.

Wat gaan we deze keer doen? Geen Moleskine boekje, helemaal geen kant-en-klaar boekje zelfs, want dit jaar maak je hem helemaal zelf! We gaan namelijk een Label Journal maken.

                                                                          Dit voorbeeld werd door Gerdine van @paperfestival.nl gemaakt.
Wat is een label journal?

Een label, een prijskaartje, een geschenkkaartje, ze zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt ze prima zelf maken. Jij maakt er kleine kunstwerkjes van en bundelt ze tot een journal. Een boekje vol creatieve labels dus. En dat hoeft  niet superstreng; niet alles hoeft een label te zijn. Maar het moet wel herkenbaar een label journal zijn. Je kunt ze aan elkaar plakken, naaien of een - bijgeleverde- ring gebruiken.

Rond 1 juni 2023- exacte deadline volgt later- stuur je jouw label journal op naar By Kris. Ik ga dan aan de slag om weer een tof magazine over art journaling te maken. Nummer 2 dus! In het magazine vind je vooral veel inspiratie; door jullie! Eén of meer van je gemaakte labels maken kans om te worden geplaatst in het magazine. Ik selecteer de meest interessante en aansprekende labels. Dat zijn dus niet perse de meest perfecte. Natuurlijk probeer ik van iedereen iets te plaatsen! Daarnaast zullen er tips voor art journaling en interviews met art journalers in komen en vast nog veel meer. By Kris Art journal magazine 2 verschijnt dan rond begin oktober.

Geen online lessen, geen opdrachten

Ik geef geen online lessen, het is geen cursus, je doet dit project gewoon in je eigen tempo, op je eigen manier en op je eigen plek. Ook is er geen Facebookgroep, simpelweg omdat ik dat zelf stomvervelend en vermoeiend vind, haha. Sorry. In het begin -nadat de meeste aanmeldingen binnen zijn - krijg je een infobrief, halverwege ook, eind mei nog een keer met de inlever- en ophaalinstructies en half augustus de laatste. 
Er zijn 175 plekjes beschikbaar.

Formaat

Je Label Journal mag maximaal A6 formaat zijn. Dus 10,5 x 14,8 cm. En je als je een omslag of zoiets wilt maken dan is iets groter dan A6 prima, zodat je labels er mooi binnen in vallen en je nog ruimte hebt om oogjes ofzo erin te maken. Maar het moet geen A5 worden, dat is gewoon lastiger fotograferen. 

Aantal labels: dat bepaal jezelf. Je krijgt een pakketje met een aantal verschillende formaten labels. Van A6 formaat tot mini's van diverse merken, en zelfs een handgeschepte van @paperfestival. Dit pakketje kun je als basis gebruiken en verder aanvullen met eigen papier en zelf labels erbij maken. Alleen het pakketje gebruiken en daarmee los gaan, is ook genoeg. Aan jou de taak om daar moois mee te maken. Inspiratie nodig? Op mijn Pinterest bord 'Journal Your Year 22/23' vind je volop voorbeelden van creatieve labels en label journals, ook wel tags en tag journals genoemd. Je vindt me onder @bykris.nl op Pinterest.

Je kunt op de labels tekenen, schilderen, schrijven, plakken, wildborduren, stempelen, collages op maken en uitgebreide mixed media projecten van maken. Alles op je eigen manier. Geef er een thema aan als je wilt of laat het lekker vrij.

Swap

Je krijgt een extra label (een groene) om die voor een ander - in jouw eigen stijl - te maken. Je stuurt hem mee met je boekje en ik ruil de labels zodat iedereen een label van iemand anders als extra cadeautje krijgt. Schrijf je naam en deelnemersnummer op dat label en je instagram naam of e-mailadres zodat de ontvanger jou kan bedanken.

Data

 • Start: 1 augustus 2022
 • Inleveren: juni 2023. Ophaaldag: medio september/oktober 2023. Details nog niet bekend. 
 • Als je niet naar de ophaaldag kunt of wilt komen kun je je boekje laten terug sturen. Je krijgt een betaalverzoek tegen die tijd - oktober 2023- voor de verzendkosten om het terug te zenden. 

Hoe doe je mee?

Je koopt hieronder deelname aan Journal your year voor €19,50. Ex. verzendkosten. Daarvoor krijg je een doosje met een stapel labels en twee ringen, een uniek magazine (nr 2) en ben je deelnemer van dit leuke project. Als je meedoet en je journal inlevert geef je daarmee toestemming om (een deel) uit jouw boekje te mogen publiceren. Uiteraard vermeld met jouw naam. In het najaar krijg je je boekje weer terug, tijdens een ophaal & ontmoetingsmoment. Of per post.

De labels zijn verpakt in een A6 brievenbusdoosje, welke je ook weer kunt gebruiken om labels van te maken of een omslag om je labels in te binden. Bestel je meer producten dan kan het zijn dat ik het doosje opengevouwen mee stuur ivm met de verzendkosten. Thuis zet je 'm zo weer in elkaar. Handige producten om mee te bestellen vind je onderaan. Op de pagina 'Papier 'Effen' vind je heel veel losse vellen in allerlei mooie kleuren om zelf labels uit te knippen of snijden.

Naam

Aan de binnenkant van je eerste label vermeld je je deelnemersnummer (staat aan de binnen- en buitenkant van je doosje), je naam en e-mailadres. En liefst ook je instagramnaam als je die hebt.

En dan nog dit

In het magazine plaats ik jullie werk onder verschillende hoofdstukken of katernen, welke dat zijn, dat weet ik nu nog niet. Ligt er ook aan wat jullie maken natuurlijk! Mochten er nu heel veel dezelfde soorten inzendingen zijn, ik neem als voorbeeld even het thema ‘reizen’, dan maak ik daar een keuze in. En kan het dus zijn dat er -bijna- niets uit jouw boekje wordt geplaatst. Als hoofd,-eind,- beeldredacteur, ontwerper en uitgever (haha, ik ben alles in één) beslis ik wat er wel of niet in komt. Ook inzendingen die kunnen worden ervaren als niet passend of schokkend kan ik weigeren. Maar tot nu toe loopt dat altijd prima, dus maak je geen zorgen. 

Veel plezier!

Kris

Sorteer op
 • Laatste plekjes

  Deelname Journal Your Year 2022/2023
  Deelname Journal Your Year 2022/2023

  De eerste 100 aanmeldingen waren heel snel uitverkocht. Gelukkig hebben we een nieuwe voorraad kunnen maken, de inhoud is grotendeels hetzelfde, al zijn sommige labels nu iets groter of anders van kleur.

  Journal Your year…

  € 19,50
 • By Kris Art Journaling Magazine
  By Kris Art Journaling Magazine

  By Kris Art Journal MagazineEen art journal is jouw eigen verzameling plaatjes, teksten, illustraties en creatieve items in een schetsboek, gecombineerd met verf, potlood, pen, houtskool, textiel etc. Je kunt er een thema aan…

  € 6,95
 • HoekPons ‘Decoratief’
  HoekPons ‘Decoratief’

  Pons met drie verschillende ponsmodellen om labels te maken.

  Vaessen Creative

  Pakketpost

  € 7,95
 • Tab pons
  Tab pons

  Handpons.

  Groot formaat. De tabjes zijn (dubbelgevouwen) 2 x 6 cm.

  Ideaal om je eigen tabjes te maken voor je art journal of bijbel.

  Merk: Vaessen creatief. Pakketpost.

  Max 220 g papier gebruiken.
  Bij gebruik van papier met…

  € 19,85 € 17,95
 • Boekbinderslijmstick Coccoina
  Boekbinderslijmstick Coccoina

  Fijne lijmstick, ideaal om te gebruiken in je bijbel omdat de lijm zuurvrij is en daardoor de pagina's niet aantast. (Bij gewone of fotolijm kan na een aantal jaren de lijm wat gelig worden en door de achterkant van een pagina…

  € 2,95
 • Nuvo lijm
  Nuvo lijm

  De Nuvo Deluxe Adhesive van Tonic Studios is een lijm op waterbasis. Deze PVA lijm - ook wel houtlijm of schoollijm genoemd - is zacht en wit, maar droogt transparant op. De lijm kan op veel verschillende materialen gebruikt…

  € 5,50
 • Ephemera ‘Majestic’
  Ephemera ‘Majestic’

  34 die-cuts.

  Merk: Prima Marketing

  € 5,50
 • 'Craft & Create' Frames and Tags
  'Craft & Create' Frames and Tags

  Prachtige knipsels met reis thema om zelf bij te plakken in je reisdagboek, traveljournal, Travelers notebook, artjournal etc.

  Inhoud: 33 stuks. Geen stickers.

  € 5,85
 • 'I love Crafting' Frames and tags
  'I love Crafting' Frames and tags

  Papieren craftelementjes voor in je Travelers Notebook, art journal, dagboek, agenda, Round Robin etc.

  Inhoud: 33 elementjes.

  Carta Bella

  € 5,85 € 4,99
 • 'Family Night' Frames and tags
  'Family Night' Frames and tags

  Papieren craftelementjes voor in je Travelers Notebook, art journal, dagboek, agenda, Round Robin etc.

  Inhoud: 33 elementjes.

  Carta Bella

  € 5,85 € 4,99
 • 'Let's travel' Frames and Tags
  'Let's travel' Frames and Tags

  Papieren craftelementjes voor in je Travelers notebook, art journal, dagboek, agenda, Round Robin etc.

  Inhoud: 33 elementjes.

  € 5,85 € 4,99
 • 'Flora No 5' Frames and Tags
  'Flora No 5' Frames and Tags

  Prachtige knipsels met reis thema om zelf bij te plakken in je reisdagboek, traveljournal, Travelers notebook, artjournal etc.

  Inhoud: 33 stuks. Geen stickers.

  € 5,85
 • 'Road Trip' Frames and Tags
  'Road Trip' Frames and Tags

  Prachtige knipsels met reis thema om zelf bij te plakken in je reisdagboek, traveljournal, Travelers notebook, artjournal etc.

  Inhoud: 33 stuks. Geen stickers.

  € 5,85
 • 'Plant Lady' Frames and Tags
  'Plant Lady' Frames and Tags

  Prachtige knipsels met reis thema om zelf bij te plakken in je reisdagboek, traveljournal, Travelers notebook, artjournal etc.

  Inhoud: 33 stuks. Geen stickers.

  € 5,85 € 4,99
 • 'Summer Market' Frames and Tags
  'Summer Market' Frames and Tags

  Papieren craftelementjes voor in je Travelers Notebook, art journal, dagboek, agenda, Round Robin etc.

  Inhoud: 33 elementjes.

  Carta Bella

  € 5,85 € 4,99
 • Decorer papier 'Bird'
  Decorer papier 'Bird'

  Set met 24 velletjes patroonpapier op mini formaat.

  7 x 11 cm.

  Paper Pack Mini for scrapbooking, for making albums, invitations, greeting cards, calendars ....One-sided paper,weight 170 gr/m2, very good quality with durable and…

  € 2,49
 • Decorer papier 'Tropical Madness'
  Decorer papier 'Tropical Madness'

  Set met 24 velletjes patroonpapier op mini formaat.

  7 x 11 cm.

  Paper Pack Mini for scrapbooking, for making albums, invitations, greeting cards, calendars ....One-sided paper,weight 170 gr/m2, very good quality with durable and…

  € 2,49
 • Accordeon journal kit ‘With Love’
  Accordeon journal kit ‘With Love’

  Set met accordeon labels en toebehoren. Bevat meer dan 60 onderdelen.

  Merk: Delta.

  € 11,95 € 5,95
 • Florence Kraftpapier A4 smooth 300g
  Florence Kraftpapier A4 smooth 300g

  300 grams textuur papier.

  Merk: Florence.

  Te koop per vel.

  A4 formaat.

  € 0,39
 • Dina Wakley ‘Typed Ledgers’ set 1
  Dina Wakley ‘Typed Ledgers’ set 1

  Typed Ledgers.Geweldige verzameling quotes voor al je creatieve projecten. Snij of knip simpel de teksten los en verwerk die in je eigen journal.

  12 verschillende vellen.

  Merk: Dina Wakley Media

  € 8,95
 • Dina Wakley ‘Typed Ledgers’ Set 2
  Dina Wakley ‘Typed Ledgers’ Set 2

  Typed Ledgers. Set 2

  Geweldige verzameling quotes voor al je creatieve projecten. Snij of knip simpel de teksten los en verwerk die in je eigen journal.

  12 verschillende vellen.

  Merk: Dina Wakley Media

  € 8,95
 • Paper sheet 'Amazonia Square Tags'
  Paper sheet 'Amazonia Square Tags'

  Paper sheet. Mooi, stevig papier.

  Merk: Stamperia

  30,5 x 31,5 cm. Door het formaat is het pakketpost.

  € 1,25
 • Paper sheet 'Atelier Van Gogh'
  Paper sheet 'Atelier Van Gogh'

  Paper sheet. Mooi, stevig papier.

  Merk: Stamperia

  30,5 x 31,5 cm. Door het formaat is het pakketpost.

  € 1,25
 • Paper sheet ‘Bauhaus 6 Cards ’
  Paper sheet ‘Bauhaus 6 Cards ’

  Paper sheet. Mooi, stevig papier.

  Merk: Stamperia

  30,5 x 31,5 cm. Door het formaat is het pakketpost.

  € 1,25
 • Paper sheet 'Butterflies'
  Paper sheet 'Butterflies'

  Paper sheet. Mooi, dubbelzijdig bedrukt stevig papier. Merk: Graphic 45

  30,5 x 31,5 cm. Door het formaat is het pakketpost.

  € 1,25
 • Paper sheet 'Desire Small Cards’
  Paper sheet 'Desire Small Cards’

  Paper sheet. Mooi, stevig papier.

  Merk: Stamperia

  30,5 x 31,5 cm. Door het formaat is het pakketpost.

  € 1,25
 • Paper sheet ‘Bauhaus Tags’
  Paper sheet ‘Bauhaus Tags’

  Paper sheet. Mooi, stevig papier.

  Merk: Stamperia

  30,5 x 31,5 cm. Door het formaat is het pakketpost.

  € 1,25
 • Stamperia Casa’ Grandara Tags
  Stamperia Casa’ Grandara Tags

  Prachtig papier voor al je craft doeleinden. Dubbelzijdig bedrukt.

  30,5 x 30,5 cm. Pakketpost.

  Merk: Stamperia

  € 1,25
 • Florence Cardstock Papier Texture A4 Sky
  Florence Cardstock Papier Texture A4 Sky

  216 grams textuur papier.

  Merk: Florence.

  Te koop per vel.

  A4 formaat.

  € 0,41
 • Florence Cardstock Papier Texture A4 Hyacinth
  Florence Cardstock Papier Texture A4 Hyacinth

  216 grams textuur papier.

  Merk: Florence.

  Te koop per vel.

  A4 formaat.

  € 0,41
 • Florence Cardstock Papier Texture A4 Cupid
  Florence Cardstock Papier Texture A4 Cupid

  216 grams textuur papier.

  Merk: Florence.

  Te koop per vel.

  A4 formaat.

  € 0,41
 • Florence Cardstock Papier Texture A4 Honey
  Florence Cardstock Papier Texture A4 Honey

  216 grams textuur papier.

  Merk: Florence.

  Te koop per vel.

  A4 formaat.

  € 0,41
 • Florence Cardstock Papier Texture A4 ‘Autumn’
  Florence Cardstock Papier Texture A4 ‘Autumn’

  216 grams textuur papier.

  Merk: Florence.

  Herfstkleuren assortiment. 60 vel.

  A4 formaat.

  Pakketpost.

  € 19,95 € 15,00
 • Florence Cardstock Papier Texture A4 ‘Bright’
  Florence Cardstock Papier Texture A4 ‘Bright’

  216 grams textuur papier.

  Merk: Florence.

  Herfstkleuren assortiment. 60 vel.

  A4 formaat.

  Pakketpost.

  € 19,95 € 15,00
 • Florence Cardstock Papier Texture A4 ‘Summer’
  Florence Cardstock Papier Texture A4 ‘Summer’

  216 grams textuur papier.

  Merk: Florence.

  Herfstkleuren assortiment. 60 vel.

  A4 formaat.

  Pakketpost.

  € 19,95 € 15,00
 • Boekbindringen
  Boekbindringen

  Boekbindringen in 4 maten.
  Note: de kleinste is niet meer op voorraad.1,50, 2,25 cm, 3,25 cm en 4 cm ( Binnenmaat 1,3, 2 , 3 en 3,7 cm)

  € 0,10
 • 'Simple Vintage Lakeside' element stickers
  'Simple Vintage Lakeside' element stickers

  Vel met mooie stickers van goede kwaliteit.

  Merk: Simple Stories

  Formaat: 31 x 31 cm en daardoor past het niet door de brievenbus en is het pakketpost.

  € 3,95
 • Simple Vintage Lakeside collection kit
  Simple Vintage Lakeside collection kit

  Simple Vintage Lakeside collection kit.

  12 dubbelzijdig vellen met prachtige vintagestijl illustraties met outdoor thema en Stickervel.

  Ruim 30 x 30 cm. 12 x 12 inch.

  Pakketpost.

  € 16,95 € 14,95
 • Art By Marlene ‘Tag Tabs’
  Art By Marlene ‘Tag Tabs’

  In het 'Journal Your Year' doosje vind je 1 exemplaar. Maar hier heb je het hele blok met maar liefst 21 tags met zijwaarts tabs. Gelijmd blok, net iets groter dan A6 formaat, gemaakt van super stevig papier.

  € 7,95
 • Vicki Boutin Print Shop Stencil Offset
  Vicki Boutin Print Shop Stencil Offset

  Set met drie stencils.

  A5 formaat.

  € 9,50
© 2010 - 2023 By Kris | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel